Onze samenwerking

Sensitief Opgroeien

Oudercursus

Onze samenwerking


Tijdens de opleidingsdagen tot Hooggevoelig en Strong-willed (sterke wil) specialist, met de innerlijke familie van Janneke van Olphen en Arienne Klijn hebben wij, Marleen Muller van www.inzichtiswinst.nl en Manon Leeflang van www.leeflangengelukkig.nu besloten onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren als ambulant hulpverlener/PMTO therapeut en coach/trainer te bundelen. Wat betekent dat we samen de oudercursus; Hooggevoelig en strong-willed kind, onder licentie van Janneke van Olphen en de workshop Hooggevoelig kind met een sterke wil geven.


Ons samenwerkingsverband heet Sensitief Opgroeien.

Marleen

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij jeugdhulpverleningsorganisatie Yorneo in Drenthe. Als ambulant hulpverlener/PMTO therapeut (Parents Management Training Oregon) begeleid ik gezinnen die vragen hebben,  "tijdelijk" vastlopen, moeilijkheden ondervinden of met hun rug tegen de muur staan wat betreft de opvoeding van hun kinderen. De kinderen in deze gezinnen zijn in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. De kerngedachte dat kinderen het meeste leren van de belangrijkste personen in hun leven, "hun ouders", is waar ik geheel achter sta. Daarmee heb je als ouders de sleutel tot verandering in handen. Ik heb kennis en ervaring rondom opvoedingsvraagstukken en ouders kennen hun kind het beste, laten we krachten bundelen!


Goed nieuws; "Het hoeft niet perfect!", "De perfecte ouder bestaat niet!". Vanuit dit uitgangspunt verder kunnen en willen kijken, samen puzzelen, brainstormen, uitproberen en soms zelfs even "iets minder doen" dan dat je normaal gesproken zou doen. Dit alles om meer zicht te krijgen op hoe sluit ik het beste aan bij mijn kind. Wat heeft hij/zij van de belangrijkste volwassenen om zich heen nodig om veiligheid te ervaren en zich van daaruit verder te kunnen en mogen ontwikkelen, dat wil toch iedere ouder voor zijn kind!

Manon

Sinds 2003 werk ik als coach/trainer, vooral gericht op het inzicht geven in je talenten, je competenties, je mogelijkheden en vooral ook je passie(s). Op deze manier help ik organisaties en medewerkers met loopbaanvraagstukken. In 2011 werd ik moeder van mijn tweeling Stan & Jens. Wat een nieuwe dimensie wordt er dan toegevoegd aan je leven. En vooral als je tweeling een hooggevoelige aard heeft in combinatie met een sterke wil. Ik ontwikkelde een sterke behoefte aan meer te weten te komen over deze eigenschap en wil graag mijn ervaring als coach/trainer inzetten om andere ouders te helpen. 

Mijn motto is ‘versnellen door te vertragen’. Dit klinkt misschien als een contradictie, maar het is de leidraad door mijn werk als coach/trainer. Vaak willen we in situaties die anders lopen dan we beoogd hadden direct naar de oplossing. Deze lijkt soms al snel voorhanden, maar sta je dan goed stil bij wat er gebeurt of wat er aan een situatie vooraf ging zodat je echt inzichten krijgt? Merk bijvoorbeeld de signalen op die er door je kind gegeven worden, hoe reageer je daar als ouder zelf op en welke wisselwerking heeft dit op jullie interactie? Gedrag is namelijk vaak een gevolg van een dieperliggende behoefte. Door echt bewust ‘stil' te staan krijg je meer begrip voor de ander en kun je jezelf ook veranderen. Dan komt de oplossing vanzelf!

Sensitief Opgroeien

Oudercursus

Marleen Muller

www.inzichtiswinst.nl

06-17866403

kvk: 75159406

aanmelden@sensitiefopgroeien.nl

Manon Leeflang

www.leeflangengelukkig.nu

06-38546193

Kvk:64191656

aanmelden@sensitiefopgroeien.nl